Synttärit, leipominen, koristelu, kaupallinen, kakku, ruoka, juhlat
Vihdoin tytön kauan odotetut ja nopeasti lähestyneet 8v synttärit ovat ohi. Huhhuh! Viikko on kutakuinkin kulunut synttäreille ostellessa ja suunnittelun parissa! Tarkoitus oli tehdä kirjoitus hiusongelmista ja uudesta kevätlookista, mutta se jää odottamaan julkaisua. Viikon alussa kävimme pop up kemut kaupassa kurkkaamassa olisiko sielä jotain jota ei confetista löydy.. Yleensä teen ostokset siis confetissa, samalla kun ostan täytteet kakkuun. Harmi vain ettei confetilla ole toimintapistettä Helsingissä vaan espoossa ja vantaalla. Vantaa on meitä lähempänä, joten sielä siis asioimme. Pop jo kemuista löytyi kaikkea ihanaa! Ostin sieltä mintunväristä frozen teemaan sopien! Pilvi-ilmapalloja, hopeisia koristeita, pillejä ja kirjaimia joista voi itse mielensä mukaan väännellä sanoja kuin sanoja. Tarkoituksena oli ostaa paketillinen mustia kirjaimia, mutta ainoastaan oli yksi valkoinen setti jäljellä. Ostin siis valkoisen jonka itse tussilla mustaksi värittelin!
Aikasemmin jo kehuskelin tekeväni sateenkaarikakun, jota en koskaan aikaisemmin ole yrittänyt. Aika meinasi loppua kesken ja meinasin luopua ajatuksesta ja keskittyä kakun päällispuoliseen koristeluun vain. Tarkoituksena oli tehdä frozenin Elsa kakku. Kiireessä en muistanut ostaa itse Elsa barbinukkea, joten käytimme ihan normaalia barbinukkea. Pohjien teko oli haastavampaa kuin osasin odottaa! Jokaisen kerros on paistettava erikseen. En odottanut, että paistamisessa menee niinkin monta tuntua, mutta se johtui siitä etten huomioinut kakkupohjieni olevan eri massaa, kuin normaali sokerikakkupohja joka paistuukin lyhyemmässä ajassa. Olen löytänyt täydellisen kakkupohjaohjeen jonka ansioista kakut pysyvät täydellisesti kasassa kerrostaessa. Tämä kakkupohja on myös niin hyvää, että sitä voisi syödä pelkästään ilman mitään kermatäytettä. Pohjaan tulee normaali kakupohja-ainesten lisäksi tuorejuustoa, ruokokodesokeria ja voita.. Lopputulos kostea ja kiinteä kakkupohja. Täyte täytyy siis olla myös paksumpi, kuin pelkkä kerma tai kasatessa pursuaa pois kerroksien välistä. Täytteenä käytän yleensä tuorejuusto, voi & makutomusokerisekoitetta tai kerma, tuorejuusto & makuhyydykesekoitetta. Lemppari makuhyydyke on ehdottomasti raikas veriappelsiini! Sateenkaariosuuden eli kakun alempaan kerrokseen käytin täytteenä veriappelsiini hyydykesekoitetta sekä rich lemon eli sitruuna tomusokerisekoitetta. Elsa nuken hameen täytteessä oli salted caramel kreemiä eli toffee kreemi ja mustikoita.
Kun otin kakun kerrokset uunista, näytti jo pahasti siltä etten ollut lisännyt kakkupohjiin tarpeeksi elintarvikeväriä. Onneksi lopputulos kakkua leikatessa oli paljon odotettua kauniimpi. Terävämmällä kakkulapiolla olisi tietenkin saanut nätimmän leikkauspinnan! :) Elsa ei minulle elokuvana tai muutenkaan ollut kovin tuttu joten tein muhkean prinsessamaisen mekon.. Jälkikäteen googletin ja huomasin, auts! Nyt ei ihan mennyt nappiin! Moni lapsi sanoikin, että eihän tuo ole frozen kakku! Maku onneksi oli monen mieleen ja siitä itsekin pidin! Kakun viimeistely on erittäin hätäisesti tehty, maalaukset ja lumihiutaleiden koristelut joten tietenkään kakku ei omaan silmään näytä siltä miltä piti.
Meillä tosiaan on monikulttuurinen perhe ja mitä se juhlissa tarkoittaa on se, että juhlissa on aina myös ruokaa. Yleensä teen sukulaisille ja isän ystäville ruokaa ihan siitäkin syystä ettei moni Afrikkalaisessa kulttuurissa syö makeaa tai tykkää makeasta. En kerennyt ottaa kuvaa ruokatarjoilusta vasta, kun juhlien päätyttyä! Tarjolla siis yleensä joko fried rice eli friteerattu riisi jossa herne, maissi & paprikaa tai tomaattiriisiä. Sen lisäksi friteeraan kanaa sekä lampaanlihaa riisin seuraksi sekä chilitomaattikastiketta, jos joku haluaa kastiketta riisille. Pastasaalatin toi rakas ystäväni meille juhliin! Ensimäistä kertaa päätin keittää myös perunaa johon tein kevyen kastikkeen eli maustamatonta jogurttia joka mausteilla maustetta ja kulhoon sekaan ruohosipulia sekä tilliä.. Olipa raikasta!
Juhlakampauksen harjoittelin päivää ennen juhlia! Oli mukava ja helppo letitys ja näyttää haastavalta sekä kauniilta! Sai pörröisen afrotukan nätisti kuriin.
Tässä meidän synttäritiivistelmä! :) onko teillä kokemuksia sateenkaarikakun tekemisestä? Onnistuitko? Mitähän makua sitä seuraavaan kakkuun kokeilisi, onko ehdotuksia?
Rakkaudella
Karoliina Jasmine
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti